• redimensionata
  Acum simt cu adevărat că eu, un licean de 17 ani, pot să realizez ceva pentru comunitate si să contribui la producerea unei schimbări pe care mi-am dorit-o și pe care până acum nu am putut să o realizez singură. Cred că YouthBank te pregătește pentru adevărata viață, pentru realele provocări cu care te vei întâlni și îți oferă o experiență unică.
  (Andra Gal, Membru YB Oradea)
 • IMG 0023 160:650
  YouthBank reprezintă munca în echipă, puterea de a trece peste diferențe și dorința de a lăsa ceva în urmă. Am învățat că dacă ai o idee și ai ambiția să o pui în practică, atunci ai tot ce-ți trebuie. Am învățat să dau, am simțit bucuria de a ajuta și am văzut cât de bine te simți când duci un proiect la bun sfârșit.
  (Anna Roxana, Alumni YB Bucuresti)

 

Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

Avem câteva etape principale. Mai întâi, cea de recrutare și selecție, prin intermediul căreia ne înnoim echipa în fiecare an. Aceasta etapă presupune promovarea programului în licee în vederea primirii aplicațiilor și selecției noilor membri, realizată de către actuala echipă, în urma interviurilor și a unei sesiuni de evaluare în grup a candidaților. După ce s-a format noua echipă, aceasta participă la o serie de traininguri care au ca scop pregătirea membrilor pentru celelalte etape.

Apoi urmează etapa de strângere de fonduri. Exista o anumită sumă pe care trebuie să o strângem, ținând cont de indicatorii stabiliți la nivel național și de suma mobilizată în anul anterior. Modalitatea prin care strângem banii respectivi rămâne la decizia noastr. Avem mecanisme tradiționale de strângere de fonduri, precum organizarea de evenimente (evenimente sportive, cine VIP, concerte, petreceri tematice) sau vânzarea de felicitări companiilor, dar putem oricând să venim cu idei noi.

Odată ce am strâns online casino banii, continuăm cu etapa de acordare de granturi (adică etapa de Grant Making). Mai exact, promovăm concursul de acordare de fonduri și încurajăm liceenii să aplice cu un proiect pe care noi sa il finanțăm. Dupa ce se termină perioada de aplicare, ne întalnim, discutăm fiecare proiect, luăm interviuri echipelor care au aplicat și apoi, bazându-ne pe niște criterii clare și obiective, dăm note proiectelor. În urma acordării notelor obținem un clasament și primele proiecte, în limita sumei pe care o avem la dispoziție, primesc finanțare.

Monitorizăm proiectele finanțate pentru a ne asigura că totul merge bine și le acordăm ajutorul nostru echipelor de proiect, iar apoi sărbătorim finalul anului.

Ce se intampla "mai exact" in YB?

Avem câteva etape principale. Mai întâi, cea de recrutare și selecție, prin intermediul căreia ne înnoim echipa în...
Citeste mai mult...

Cine poate sa aplice ca membru YB?

Orice licean motivat, care locuiește în unul din orașele în...
Citeste mai mult...

Ce beneficii am daca intru in YB?

Pe lângă diploma de voluntariat, care iți va de mare folos, vei dobândi experiență, vei învăța "de toate", de la...
Citeste mai mult...

Cat timp imi cere implicarea in program?

Ne întâlnim de câte ori este nevoie, în funcție de etapa în care ne aflăm, dar, în medie, ținem câte o ședință...
Citeste mai mult...

Cand pot sa aplic pentru a fi un membru YB?

Programul YouthBank se pliază pe structura unui an școlar. Perioada de recrutare începe în luna septembrie. Pentru a...
Citeste mai mult...
 • 1
 • 2

Aboneaza-te

*
*
*

Proiecte finantate

Testimonii

YouthBank a însemnat pentru mine o deosebită oportunitate de a mă afirma în comunitate şi de a mă dezvolta atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Deşi pentru mine experienţa a durat doar un an, deoarece am terminat liceul, YouthBank m-a schimbat ca om. Eforturile depuse au fost mari, dar şi rezultatele au fost pe măsură. Îndemn toţi liceenii să aplice pentru YouthBank pentru că vor descoperi ce înseamnă să fii un lider în comunitatea în care trăieşti.

Adrian Pop, membru fondator YouthBank Oradea

Citeste mai mult...