Afis site amprentaProiectul nostru a luat naştere la iniţiativa a 10 elevi ai Liceului de Arte Oradea, din dorinţa de a lăsa o amprentă a generaţiei lor asupra liceului şi, în acelaşi timp, de a aborda o problema des întâlnită în arta contemporană: marginalizarea artei stradale şi considerarea acesteia drept un act de vandalism, ce trebuie pedepsit prin lege. Ne-am asumat răspunderea în încercarea de a demonstra că Street Art-ul nu are nici cea mai mică legătură cu vandalismul, ci reprezintă o formă de exprimare artistică liberă, fără inhibiţii sau bariere, ce poate crea spaţii care oferă nu doar plăcere vizuală privitorului ci şi transmit un mesaj ce rămâne întipărit în memoria acestuia. Am întâmpinat anumite dificultăţi, în primul rând de natură meteorologică (ploaia ne-a împiedicat de multe ori să lucrăm), însă am învăţat astfel să fim mai rapizi şi eficienţi, reuşind să ducem proiectul la bun sfârşit. Pe lângă prezentarea spaţiului expoziţional, în ziua vernisajului am organizat un eveniment – "Lasă-ţi amprenta asupra prezentului" – în cadrul căruia am invitat elevi şi profesori ai Liceului de Arte, dar şi persoane din afară Liceului, să îşi lase amprenta (un desen, o amprenta colorată, un mesaj, etc.) pe hârtii de dimensiuni mari, întinse în curtea Liceului. Atât membrii echipei, cât online casino şi cei ce au participat la eveniment au fost încântaţi de activitate şi de expoziţie, exprimându-şi dorinţa de a fi mai des martori la astfel de iniţiative.

"Proiect finantat prin programul YouthBank Oradea, coordonat de Fundatia Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare si BRD – Groupe Societe Generale. "

"Programul este implementat în Oradea de către Fundatia Comunitară Oradea, iar la nivel national este coordonat de către Asociatia pentru Relatii Comunitare. Activitătile YouthBank România sunt incluse în "YouthBank Academy: Solutii durabile pentru implicarea tinerilor în viata comunitătii" - proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro."

Parteneri financiari locali: VPK Packaging, Celestica.