AlergareaDorind să aducem oraşului Salonta un eveniment internaţional, am hotărât să apelăm la YouthBank pentru finanţare şi suport. Am modificat numele şi câteva detalii, dând naştere proiectului numit "Alergarea Colorată". Participanţii au alergat 4 kilometri pe ruta Şcoală Teodor Nes – Stadion, Stadion - Şcoală Teodor Nes, la fiecare kilometru parcurs având loc o pauză de colorare, în care aceştia au aruncat cu pudra specială, pe care au primit-o în prealabil. Toţi cei înscrişi au beneficiat de tricouri albe. Proiectul a avut că scop atragerea atenţiei asupra renovării pistei de alergat de la Stadionul Municipal din Salonta, dar şi încurajarea unei vieţi sănătoase. Toţi doritorii au avut oportunitatea să se înscrie pe listele deschise până în data de 15 mai, la elevii clasei a IX-a B şi pe www.salontainfo.ro, la secţiunea Alergarea Colorată (Înscriere). Proiectul a fost desfăşurat într-un cadru organizat, echipa Unicornii având în vedere toate aspectele. Am fost susţinuţi de monitorii noştri, care ne-au sfătuit şi cărora le datorăm o mare parte din reuşita noastră în ceea ce priveşte finalizarea proiectului. Considerăm că proiectul nu este finalizat integral şi dorim ca acesta să fie doar începutul unui fenomen local, având în vedere că ediţia din anul 2015 a fost un succes atât pentru echipă, numărând 218 participanţi, cât şi pentru Salonta, în ceea ce priveşte renovarea stadionului municipal.

"Proiect finantat prin programul YouthBank Oradea, coordonat de Fundatia Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare si BRD – Groupe Societe Generale. "

"Programul este implementat în Oradea de către Fundatia Comunitară Oradea, iar la nivel national este coordonat de către Asociatia pentru Relatii Comunitare. Activitătile YouthBank România sunt incluse în "YouthBank Academy: Solutii durabile pentru implicarea tinerilor în viata comunitătii" - proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro."

Parteneri financiari locali: VPK Packaging, Celestica.