goleste« Goleşte-ţi podul » a pornit ca şi o idee a 6 elevi de la Liceul Greco-Catolic « Iuliu Maniu », care au dorit să se implice în proiectele finanţate de YouthBank. Iniţiativa noastră este după model francez, realizat de elevii unei şcoli catolice, tot pentru a ajuta o colegă bolnavă – « Vide Grenier ». Noi doream să ajutăm pe cineva din şcoala noastră, iar Denisa Ciornei era cea care avea nevoie neaparat de susţinere. Astfel, ne-am gândit să realizăm un târg culinar, special în vederea strângerii de fonduri – târgurile culinare se realizau în şcoala noastră cu o tematică diferită, anual. În acest an am valorificat obiceiul pentru un caz umanitar, într-un scop caritabil.
Fiecare clasă s-a mobilizat şi a adus diferite alimente (clătite, pizza, sarmale etc.) urmând că toţi cei pofticioşi să cumpere şi să mănânce. Târgul a fost continuat şi în parcul Nicolae Bălcescu. Aşadar, în urma târgului s-au strâns 2300 de lei.
În zilele următoare am primit şi aprobare pentru a desfăşura târgul de obiecte în parcul 1 Decembrie. Astfel am putut realiza flyerele şi afişele, am scris un comunicat de presă informând locuitorii oraşului despre proiectul nostru.
În final, în zilele de 6 şi 7 iunie, am desfăşurat târgul de obiecte GOLEŞTE-ŢI PODUL. Oamenii veneau doar să doneze obiecte sau bani, alţii cumpărau şi erau mulţumiţi de ceea ce achiziţionau, iar alţii ne urau succes. Cert este că am strâns în urma târgului 760 de lei.
În zilele următoare am adus la cunoştinţa opiniei publice că am deschis un cont pentru cauza noastră umanitară şi cine doreşte să doneze bani este liber să o facă la secretariatul liceului nostru. De atunci am primit des donaţii – de la parohii, de la părinţi etc.
Noi ne-am îndeplinit scopul, orădenii şi-au golit podurile, noi am câştigat experienţă iar Denisa a fost şi este în continuare ajutată!

"Proiect finantat prin programul YouthBank Oradea, coordonat de Fundatia Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare si BRD – Groupe Societe Generale. "

"Programul este implementat în Oradea de către Fundatia Comunitară Oradea, iar la nivel national este coordonat de către Asociatia pentru Relatii Comunitare. Activitătile YouthBank România sunt incluse în "YouthBank Academy: Solutii durabile pentru implicarea tinerilor în viata comunitătii" - proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro."

Parteneri financiari locali: VPK Packaging, Celestica.