mai mult verdeTotul a început când am văzut afişul cu YouthBank, şi nu ne-am putut abţine să nu participăm. Tineri liceeni ai Colegiului Naţional ,, Teodor Nes '', ambiţioşi şi cu dorinţa de implicare pentru binele comunităţii, am decis să formăm echipa EchoSpirit : Grecu Şerban, Dumitrescu Vlad, Groza Bogdan şi Balla Arnold. După cum reiese din numele proiectului, ,,Mai Mult Verde, Mereu Implicat '', scopul nostru a fost să implicăm cât mai multe persoane în activităţi de voluntariat pentru adăugarea unui plus de ,,verde'' colegiului nostru şi să îi sensibilizăm cu privire la importanţa verdelui în viaţa de zi cu zi. Am ştiut că nu va fi un lucru uşor aşa că ne-am pregătit din timp ideile şi planurile. Prin urmare, am trecut cu bine de interviu şi ne-am apucat de partea de promovare. Am împărţit afişe prin liceu, ne-am făcut propriul blog, unde am postat calendarul acitivtatilor, modul de desfăşurare a activităţilor şi multe curiozităţi despre natură şi ecologie. Momentul mult aşteptat a fost cel în care am început activităţile, la care au participat aproximativ 140 de persoane. Prima activitate a constat în semănarea unui gazon în spaţiul verde din incinta şcolii, echipa noastră ocupându-se dinainte de pregătirea terenului, pentru că totul să iasă perfect. În ziua activităţii s-au adunat o mulţime de voluntari dornici de a află cum se seamănă un gazon şi de a crea un plus de verde liceului. La a doua activitate numărul voluntarilor a crescut iar aceştia s-au implicat activ în plantarea a opt arbuşti de tuia în incinta liceului. Şi la această activitate, voluntarii au avut ocazia să afle cum se plantează un arbust şi nu doar teoretic ci şi practic. Cea de-a treia activitate i-a avut în prim plan pe cei mici, care s-au arătat şi mai dornici de implicare. Această activitate a constat într-un concurs de desene pe asfalt cu tema ,, Mai mult verde pe planetă'', la care au participat opt echipe de elevi de clasa a IV-a. La final, echipele de online casino artişti au primit diplome de excelenţă şi au ,,înfiat'' pentru următorii ani de şcoală câte unul din cei opt tuia plantaţi săptămâna trecută. În paralel cu micii artişti ai cretei colorate, colegii lor de clasă au desfăşurat activităţi de ecologizare a întregului perimetru verde al C.N.,,Teodor Neş''
Prin acest proiect am încercat să implementăm conceptul de verde, de curat şi implicarea elevilor colegiului nostru în mărirea şi întreţinerea spaţiului verde. După cum reiese din numele echipei noastre, EchoSpirit, (Echo=ecou) vrem că ecoul muncii noastre şi spiritul ecologic să fie auzite de cât mai multă lume.

"Proiect finantat prin programul YouthBank Oradea, coordonat de Fundatia Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare si BRD – Groupe Societe Generale. "

"Programul este implementat în Oradea de către Fundatia Comunitară Oradea, iar la nivel national este coordonat de către Asociatia pentru Relatii Comunitare. Activitătile YouthBank România sunt incluse în "YouthBank Academy: Solutii durabile pentru implicarea tinerilor în viata comunitătii" - proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro."

Parteneri financiari locali: VPK Packaging, Celestica.