În perioada octombrie 2013 – februarie 2014, liceenii din echipa YouthBank Oradea au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea orădeană și cea din Salonta. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare.

Acest fond este în valoare de 18.000 lei și va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma minimă care poate fi acordată unui proiect fiind de 1.000 lei, iar cea maximă de 2.000 lei.

Fondul se adresează atât liceelor din Oradea, cât și celor din Salonta. Suma totală alocată pentru proiectele liceenilor din Oradea este de 13.200 lei, iar pentru cei din Salonta: 4.800 de lei.

Dorim să încurajăm în special acele iniţiative care îşi propun un impact pe termen lung şi care sunt concepute având în vedere sustenabilitatea acestor proiecte. De aceea, încurajăm proiectele care dezvoltă activităţi de antreprenoriat social, care folosesc finanţarea obţinută din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovatoare pentru a răspunde unei nevoi a comunităţii. Din vânzarea acestora pot fi obținute venituri care să permită continuarea iniţiativei şi un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea şi mobilizarea altor resurse din comunitate.

Echipele de tineri care au o idee de proiect pentru YouthBank pot trimite aplicaţiile la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la data de 7 martie 2013.

Înscrierea în concurs a unui proiect se face pe baza formularului tip care poate fi descărcat aici.

Mai multe informații despre procedura de solicitare a unei finanțări YouthBank găsiți în ghidul de finanțare, care poate fi descărcat aici.

Succes!