omulet site imageÎn perioada Decembrie 2014 – Februarie 2015, echipa YouthBank Oradea, alcătuită din 17 liceeni, a creat un fond în valoare de 15.462 lei.

Pentru a strange banii necesari finanţării de proiecte ale liceenilor din Oradea şi Salonta, echipa YouthBank a organizat o serie de evenimente: Concert de colinde cu clopoţei, Târg de Crăciun, Comedia "Textul înainte de toate" şi atelier de teatru cu Otilia Bejan, "Meet ur half" party, Campania "Zilele speciale încep cu Cappuccino& Cupcake YouthBank la Bookafe", Săptămâna „Donează pentru YouthBank!".
De asemenea fondul YouthBank a fost întregit prin sponsorizări primite de la partenerii noștri financiari locali - VPK Packaging Group, Celestica dar şi de finanţarea primită de la partenerul nostru național, BRD Groupe Societe Generale.
Alţi sponsori care au contribuit financiar în această perioadă de fundraising au fost: Votrom, Madrugada, Optimedia Windows and Doors.
Din fondul creat, vor fi acordate finanțări casino online cu valori cuprinse între 500 şi 2.000 lei, pentru proiecte propuse de către liceenii din Oradea și Salonta.

Ce trebuie să faci pentru a aplica?

1. Formează-ţi o echipă cu cel puţin încă 2 prieteni sau colegi, liceeni în Oradea sau Salonta.
2. Consultă Ghidul de finanţare cu detalii despre concurs şi criteriile de eligibilitate, pe care îl găseşti aici.
3. Scrie un proiect împreună cu echipa ta care să respecte cerinţele din Ghidul de finanţare şi criteriile de eligibilitate.
4. Completează Formularul de aplicare şi Formularul de buget, pe care le poţi descărca de aici.
5. Găseşte-ţi o organizaţie neguvernamentală nonprofit care să îţi găzduiască proiectul.
Dacă nu găseşti nicio organizaţie gazdă, contactează-ne să o căutăm împreună. Aici găseşti informaţii despre rolul organizaţiei gazdă.
6. Trimite proiectul, adică atât formularul de aplicaţie cât şi cel de buget, pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la data de 27 martie 2015, ora 18:00.

Pentru că majoritatea beneficiarilor finanţărilor YouthBank sunt minori, trebuie să existe un cadru care să le permită acestora să își desfășoare activitatea și să își implementeze proiectul, în conformitate cu legile în vigoare.
De aceea, proiectul trebuie găzduit de o organizaţie neguvernamentală nonprofit. 

Proiectele propuse de către liceeni vor trece printr-un proces complex de selecție, coordonat de echipa YB Oradea. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada 14 Aprilie - 2 Iunie 2015.