Echipa: Proactivii

Liceu de provenienta: C.N. “Iosif Vulcan” Oradea

Organizatia gazda: Asociaţia Părinţilor “Mugurel”

Valoare finantare YB: 1600 lei

Descriere proiect:

Proiectul nostru porneşte de la ideea că o minte sănătoasă este rezultatul unui corp sănătos. Tocmai din acest motiv am ales ca această idee să ne denumească proiectul.

Gradiniţa cu program prelungit „Mugurel” nr. 30 Oradea nu dispunea de un loc special amenajat în care copiii să se dezvolte armonios din punct de vedere fizic prin jocuri şi activităţi în aer liber, motiv pentru care apelând la programul YouthBank şi la alte surse am reuşit să îndeplinim ceea ce ne-am propus.

Este foarte important ca la vârsta preşcolară copilul să dispună de un mediu în care să se poată dezvolta atât fizic cât şi psihic într-un mod armonios. Având în vedere faptul că această vârstă reprezintă baza dezvoltări putem împiedica apariţia supraponderalităţi şi a obezităţi în viitorul apropiat prin activităţile fizice ce  vor avea loc în spaţiul de joacă amenajat de noi.

Scopul proiectului nostru a fost de a reamenaja spaţiul de care dispune grădiniţa prin înlocuirea aparatelor de joacă şi a băncilor şi prin amenajarea spaţiului verde. Iar beneficiarii proiectului nostru au fost destul de mulţi la număr, mai exact, 270 de suflete. Acum aceştia vor beneficia de spaţiul de joacă amenajat special pentru ei.

Având în vedere faptul că proiectul nostru are un impact pe termen lung, ei sunt doar o parte din cei ce beneficează urmând ca în fiecare an noile generaţi să se poată bucura de rezultatul muncii noastre.

Considerăm că proiectul nostru a avut, are şi va avea într-adevăr un impact pozitiv în comunitate. În primul rând, amenajând spaţiul de joacă al unei grădiniţe, oferim oportunitatea cadrelor didactice de a desfăşura activităţi şi înafara grupei, ceea ce va contribui în mod automat la dezvoltarea armonioasă a copiilor, cât şi la întărirea sistemului imunitar, într-un cuvânt: la sănătatea lor. În al doilea rând, ţinând cont că este vorba de o grădiniţă, iar subiecţii pe care îi avem în calcul sunt copiii, prin proiectul de reabilitare pe care l-am derulat, am diminuat orice risc de accidentare.

Membrii echipei "Proactivii"