Proiect: Împreună pentru verde

Echipa: Eminescienii Eco

Liceu de provenienta: C.N. "Mihai Eminescu" Oradea

Organizatia gazda: -

Valoare finantare YB: 1500 lei

Descriere proiect:

Proiectul se încadrează în categoria domeniului ecologic, a mediului înconjurător. Scopul acestui proiect a fost de a reamenaja parcul din fața liceului C.N. "Mihai Eminescu" Oradea, dar în același timp de apropiere a elevilor de mediu și de a-i face să conștientizeze importanța acestuia.

Proiectul s-a derulat în două etape:

 

Prima etapă s-a desfășurat în perioada 1-30 aprilie. În această perioadă echipa a realizat afișul proiectului şi pliantele care au fost distribuite în școală.  Ca mod de promovare, am ales să înființăm o pagină a proiectului pe Facebook, unde să ținem la curent elevii școlii, și nu numai, în legătură cu activitățile din cadrul acestui proiect și întrunirile cu voluntarii. În data de 19 aprilie am avut o întâlnire cu șefii claselor V-XII, unde i-am informat de existența acestui proiect, ca mai apoi să transmită întregii clase. În urma acestei întâlniri s-au înscris aproximativ 60 de voluntari, pentru a ne ajuta la curățarea grădinii, iar mai apoi la plantare. La nivel de școală, am organizat o colectare de maculatură (foi, cartoane). În același timp, cu o parte din voluntari am curățat curtea interioară, deșeurile colectate fiind puse în aproximativ 20 de saci.

Cea de-a doua etapă a avut loc în din 30 aprilie până în 31 mai. Aceasta a început în forţă în Eminescu, cu primul târg pentru suplimentarea fondurilor, un târg de Paşte unde s-au vândut felicitări tematice, brioşe şi dulciuri organizat în data de 30 aprilie. La puţin timp după, în 15 mai s-a organizat un târg de prăjituri la stand fiind o gamă variată de preparate de cofetărie-patiserie. La sfârşitul lunii au fost cumpărate şi amplasate în curtea din faţa şcolii 4 bănci ce vor sta de acum înainte la dispoziţia elevilor, părinţilor sau profesorilor. Ne dorim să continuăm şi să dezvoltam acest proiect şi anul viitor, încercand să plantăm diferiţi arbori şi să amenajăm nişte alei.

echipa "Eminesnieni Eco"