Proiect: Ei chiar au nevoie de noi

Echipa: Tinerii ajută

Liceu de provenienta: L.T. Baptist "Emanuel" Oradea, C.T. "Traian Vuia" Oradea

Organizatia gazda: Fundaţia de caritate "Poarta Bucuriei"

Valoare finantare YB: 1800 lei

Descriere proiect:

Toată povestea acestui proiect a stat în dorinţa liderului proiectului de a face ceva pentru copiii de la centrul de plasament, idee care a prins contur doar cu câteva zile înainte de termenul limită de depunere al proiectului. După interviu aveam speranţe că totul va fi bine aşa că am început demararea proiectului prin vizitarea centrului ca să cunoaştem persoanele care lucrau acolo şi copiii cu care urma să lucrăm următoarele 2 luni.

 

În urma primirii finanţării am ştiut că vom putea face ceva frumos din acest proiect şi prin el să ajutăm măcar puţin la dezvoltarea acestor copii.Următorul pas în implementarea proiectului a fost organizarea activităţilor care vor avea loc la centru cu copiii.

Noi ca şi echipă am început să facem voluntariat la centru prin organizaţia gazdă şi încetul cu încetul s-au adunat caţiva voluntari ajungând la un frumos număr de 15 persoane. Acest numar credem că se va păstra şi in continuare, fiind cei care vor continua această misiune; de a ajuta tinerii din centrul de plasament Oradea.

Echipa noastră a fost ajutată foarte mult pe parcursul implementării proiectului de monitorii pe care i-a avut, fiind cei care ne-au îndrumat şi care au muncit cot la cot cu noi. În urma colaborării între echipă, voluntari şi monitori s-a format o prietenie dar şi o legatură puternică.

De asemenea prin acest proiect am dorit să aprindem un semnal de alarmă pentru tineri, am dorit să-i încurajăm să facă voluntariat în locuri precum centrele de plasament.

membrii echipei "Tinerii ajută"